Welke onderdelen vind je onder de motorkap?

Onder de motorkap vind je een aantal onontbeerlijke auto onderdelen. Deze onderdelen moeten goed functioneren om je auto veilig te houden. Weet jij wat je moet doen als er een rood lichtje op je dashboard begint te knipperen? Of wat er eigenlijk precies mis is als er rook onder de motorkap vandaan komt? 

De accu

Onder de motorkap vindt je uiteraard je accu. De accu zorgt ervoor dat je elektriciteit in je auto hebt. Elektriciteit heb je uiteraard nodig voor je verlichting en radio, maar ook voor het functioneren van je auto. Als je accu leeg is, kun je je auto helemaal niet meer opstarten. De accu levert namelijk de stroom die nodig is om je motor op te starten. De accu wordt automatisch opgeladen tijdens het rijden. Laat je bijvoorbeeld je verlichting aan terwijl je stilstaat? Dan kan de accu leeglopen. 

De koelvloeistof

De koelvloeistof is een roze vloeistof die de motor direct afkoelt. Je vindt de koelvloeistof linksboven onder je motorkap. De koelvloeistof moet je soms bijvullen. Dat kun je alleen doen als je motor koud is. Op de flacon waar de koelvloeistof inzit, zie je streepjes die de minimum en maximum hoeveelheden aangeven. Als je rook onder je motorkap ziet, kan het zijn dat de koelvloeistof op was. Je moet je auto dan natuurlijk direct aan de kant zetten. 

De remvloeistof

De remvloeistof heb je nodig om te kunnen remmen. Deze vloeistof vind je tevens in een flacon met minimum- en maximummarkeringen rechtsboven onder de motorkap. Je kunt de remvloeistof zelf bijvullen. Dit gebeurt doorgaans echter tijdens een onderhoudsbeurt. Het is belangrijk dat je de voorgeschreven remvloeistof gebruikt als je deze zelf bijvult.

De zekering behuizing

Onder de motorkap kom je een heleboel elektrische systemen tegen. Als er een te hoge elektrische stroom zou voorkomen, zou het kunnen dat de systemen kapot gaan. Daarom is jouw auto uitgerust met een zekering. De zekering voorkomt dat er te veel stroom naar een bepaald systeem wordt geleid. Als sommige systemen in je auto niet meer werken, kan het zijn dat je zekering kapot is. Je hebt dan een vervangende zekering nodig.

Bijzondere auto onderdelen en auto accessoires

Naast de standaard auto onderdelen heb je soms ook bijzondere auto onderdelen en auto accessoires nodig. Denk bijvoorbeeld aan onderdelen en accessoires voor campers of aanhangers. Ook als je je fiets, motorfiets of zelfs een boot wilt meenemen, heb je accessoires nodig. 

Heb jij je eigen aanhanger? Dan heb je een aantal onderdelen en accessoires nodig. Zo kun je bijvoorbeeld aanhangerverlichting installeren op je aanhanger. Om met jouw aanhanger veilig de weg op te gaan, kun je onder meer achterlichten, breedtelichten en mistlampen op je aanhanger zetten. Ook afdekzeilen, aanhangernetten en aanhangwagen elektra onderdelen zijn handig. Je camper kun je onder andere uitrusten met een afdekzeil, gas accessoires en een voortent. En ga je op weg met je boot?  Dan wil je de juiste accessoires hebben om af te meren, ankers, een boei en boottrailer onderdelen. 

Heb jij bijzondere auto onderdelen en accessoires nodig en wil je deze in bulk bestellen? Bekijk dan eens het assortiment van PatEurope.com.

Alle blogcategorieen
Meer voor jou
Het gebruik van Flitsmeister
Snelheid Het gebruik van Flitsmeister

Flitsmeister, geroemd om haar innovatieve benadering van rijveiligheid en reisgemak, is een mobiele applicatie die de manier waarop mensen autorij...

Blijf anoniem en geniet van alle gemakken!
Verzorging Blijf anoniem en geniet van alle gemakken!

Het condoom is het meest bekende voorbehoedsmiddel wanneer het gaat om geslachtsgemeenschap. De betrouwbaarheid van dit product is om en nabij 98%...

Ken je de voordelen van de BPM calculator?
Snelheid Ken je de voordelen van de BPM calculator?

Wie een nieuwe auto koopt, kan soms best even schrikken van alle kosten die nog eens bovenop de aanschafwaarde van de auto zelf komen. Misschien w...

Welke steiger is geschikt voor de klus?
Business Welke steiger is geschikt voor de klus?

Ben jij opzoek naar de juiste steiger voor die ene klus? Of heb je regelmatig een klus waarvoor je de hoogte in moet en overweeg je om een steiger...

3 redenen waarom elke man een badjas nodig heeft
Verzorging 3 redenen waarom elke man een badjas nodig heeft

Ben jij een man, en zie je het nut van het aanschaffen van een badjas nog niet zo in? Laat je dan nu overtuigen door deze drie redenen, en wie wee...