Tips voor de beste haarverzorging
Verzorging Tips voor de beste haarverzorging

Net zoals dat je bijvoorbeeld je huid elke dag verzorgt, is het minstens net zo belangrijk om je haar goed te verzorgen. Er zijn verschillende sta...

Aanhangerwielen aanschaffen
Elektronica Aanhangerwielen aanschaffen

Bij een aanhanger die aan vervanging toe is, horen ook aanhangerwielen. De vraag is dan, hoe kom ik er precies achter welke aanhangerwielen ik al ...

Praktische tips voor mannen in leiderschapsrollen
Business Praktische tips voor mannen in leiderschapsrollen

Als man en leidinggevende wordt je vaak aangekeken als rolmodel en voorbeeld. Dat legt best wel wat druk op je schouders, want met zoveel mensen d...

Welke onderdelen vind je onder de motorkap?

Onder de motorkap vind je een aantal onontbeerlijke auto onderdelen. Deze onderdelen moeten goed functioneren om je auto veilig te houden. Weet jij wat je moet doen als er een rood lichtje op je dashboard begint te knipperen? Of wat er eigenlijk precies mis is als er rook onder de motorkap vandaan komt? 

De accu

Onder de motorkap vindt je uiteraard je accu. De accu zorgt ervoor dat je elektriciteit in je auto hebt. Elektriciteit heb je uiteraard nodig voor je verlichting en radio, maar ook voor het functioneren van je auto. Als je accu leeg is, kun je je auto helemaal niet meer opstarten. De accu levert namelijk de stroom die nodig is om je motor op te starten. De accu wordt automatisch opgeladen tijdens het rijden. Laat je bijvoorbeeld je verlichting aan terwijl je stilstaat? Dan kan de accu leeglopen. 

De koelvloeistof

De koelvloeistof is een roze vloeistof die de motor direct afkoelt. Je vindt de koelvloeistof linksboven onder je motorkap. De koelvloeistof moet je soms bijvullen. Dat kun je alleen doen als je motor koud is. Op de flacon waar de koelvloeistof inzit, zie je streepjes die de minimum en maximum hoeveelheden aangeven. Als je rook onder je motorkap ziet, kan het zijn dat de koelvloeistof op was. Je moet je auto dan natuurlijk direct aan de kant zetten. 

De remvloeistof

De remvloeistof heb je nodig om te kunnen remmen. Deze vloeistof vind je tevens in een flacon met minimum- en maximummarkeringen rechtsboven onder de motorkap. Je kunt de remvloeistof zelf bijvullen. Dit gebeurt doorgaans echter tijdens een onderhoudsbeurt. Het is belangrijk dat je de voorgeschreven remvloeistof gebruikt als je deze zelf bijvult.

De zekering behuizing

Onder de motorkap kom je een heleboel elektrische systemen tegen. Als er een te hoge elektrische stroom zou voorkomen, zou het kunnen dat de systemen kapot gaan. Daarom is jouw auto uitgerust met een zekering. De zekering voorkomt dat er te veel stroom naar een bepaald systeem wordt geleid. Als sommige systemen in je auto niet meer werken, kan het zijn dat je zekering kapot is. Je hebt dan een vervangende zekering nodig.

Bijzondere auto onderdelen en auto accessoires

Naast de standaard auto onderdelen heb je soms ook bijzondere auto onderdelen en auto accessoires nodig. Denk bijvoorbeeld aan onderdelen en accessoires voor campers of aanhangers. Ook als je je fiets, motorfiets of zelfs een boot wilt meenemen, heb je accessoires nodig. 

Heb jij je eigen aanhanger? Dan heb je een aantal onderdelen en accessoires nodig. Zo kun je bijvoorbeeld aanhangerverlichting installeren op je aanhanger. Om met jouw aanhanger veilig de weg op te gaan, kun je onder meer achterlichten, breedtelichten en mistlampen op je aanhanger zetten. Ook afdekzeilen, aanhangernetten en aanhangwagen elektra onderdelen zijn handig. Je camper kun je onder andere uitrusten met een afdekzeil, gas accessoires en een voortent. En ga je op weg met je boot?  Dan wil je de juiste accessoires hebben om af te meren, ankers, een boei en boottrailer onderdelen. 

Heb jij bijzondere auto onderdelen en accessoires nodig en wil je deze in bulk bestellen? Bekijk dan eens het assortiment van PatEurope.com.

Alle blogcategorieen