Vlees op de barbecue

Waar we steeds meer gaan experimenteren met diverse producten, kunnen we niet ontkennen dat vlees nog steeds het meest voorkomt op de barbecue. Wanneer je een botermalse steak maakt of lekkere kruidige spareribs maakt voor jouw gasten, er zijn genoeg mogelijkheden met vlees.

Voordat je gaat barbecueën is het natuurlijk belangrijk dat je ook een goed barbecue gebruikt. Hierdoor geven wij je een zetje in de rug met ons artikel over de Kamado Joe BBQ!

Bij het barbecueën van vlees is het belangrijk dat je goed omgaat met rauw vlees. Rauw vlees kan voornamelijk vervelend zijn wanneer dit lang buiten in de zon staat. Hierdoor is het belangrijk dat je op een paar punten let tijdens jouw kooksessie:

  • Gebruik niet dezelfde tangen of bestek voor zowel rauw als gegaard vlees;
  • Haal alleen uit de koelkast wat je direct op de barbecue legt;
  • Laat de barbecue eerst op de juiste temperatuur komen, hiermee voorkom je een verbrande buitenkant met een rauwe binnenkant;
  • Wanneer je vlees over hebt, leg je het niet rauw terug. Grill het vlees en vries het vervolgens in.

Jij wilt natuurlijk ook weten hoe je lekkere originele BBQ recepten kunt klaarmaken om je gasten omver te blazen!

De traditionele hamburger

Een perfect recept dat zeker niet afwezig kan zijn bij de barbecue, is de traditionele hamburger! Hierbij kun je de keuze maken om de hamburgers te maken van verschillende soorten gehakt zoals kalfsgehakt en rundergehakt. Wanneer je de keus gemaakt hebt, is het belangrijk dat je het gehakt goed op smaak brengt met peper en zout. Daarnaast kun je nog gebruik maken van verse kruiden, knoflook en uien om te mengen met het gehakt. Hierdoor worden jouw hamburgers een stuk krachtiger van smaak waardoor jij je gasten kunt verrassen!

De lekkerste spareribs op jouw barbecue

Naast de overheerlijke hamburgers kun je natuurlijk ook genieten van de spareribs. Waar je een hamburger vrij snel kunt serveren na het voorbereidende werk, is dat bij spareribs een stuk langduriger. Zo wordt in Amerika gebruik gemaakt van een “3-2-1 methode”. Dankzij deze methode heb je ook genoeg tijd om de fruitsalades en groenten voor te bereiden, hierdoor kun jij jouw magnesium niveau op peil houden. De "3-2-1 methode" bestaat uit drie uur roken, twee uur stomen en één uur grillen, hierdoor valt het vlees bijna van het bot! Wanneer je meer houdt van spareribs die steviger zijn, kun je natuurlijk altijd aanpassingen doen aan het recept.

Ontdek welk recept jouw favoriet wordt!

Er zijn oneindig veel recepten om jouw gasten mee te verrassen. Echter, is het wel erg belangrijk dat je oplet wanneer je zowel met rauw als gegaard vlees bezig bent. Dit kun je voorkomen door de barbecue op de juiste temperatuur te brengen, door gebruik te maken van verschillende tangen en bestek en door het vlees niet te lang in de zon te laten liggen. Wanneer jij hiermee rekening houdt, kun jij je volledig focussen op de lekkerste recepten!

iets voor jou?