GoPro Hero 5 review - Wat is er verbeterd?

Alle GoPro camera's kunnen onder water worden gebruikt mits ze beschikken over het juiste waterdichte hoesje, dat is al lang bekend. Maar de nieuwe GoPro Hero 5 Black & Session kunnen beiden zónder case onder water worden gebruikt. Het cameraatje is waterdicht tot een diepte van 10 meter. Je kunt dus zelfs je touch screen onder water bedienen!

Minder schokkerig beeld

Een groot nadeel van het uit de losse hand filmen is dat je altijd een vrij schokkerig beeld hebt. Dit is in de nabewerking bijna niet eruit te halen. De nieuwe GoPro Hero 5 heeft elektronische beeldstabilisatie. Het kost je een klein beetje schermresolutie, maar het levert je wel veel mooier beeld op.

Met je stem bedienen

De nieuwe GoPro Hero 5 kun je met je stem bedienen! Je hoeft dus niet meer door middel van knopjes of touch screen te een video te starten of een foto te maken. Met handige voice commando's kun je je GoPro direct opdragen om een foto te maken (GoPro, take a photo) of een video te maken (GoPro, start recording). Je dient wel de exacte zin te gebruiken zoals deze ingesteld staat op de camera. Bij "GoPro, take a picture" zal er dus niets gebeuren.

GoPro Karma

De nieuwe GoPro kan gekoppeld worden met het zogenaamde Karma systeem. Dit systeem is de perfecte uitbreiding voor je GoPro wanneer je nóg meer uit je apparaatje wil halen. Karma bestaat uit een zeer kwalitatieve stabilizer en een compacte drone. Mooie aerial shots zijn binnen handbereik en schokkerig beeld is volledig verleden tijd met de karma stabilizer. Je betaalt er wel wat voor, maar dan heb je wel een top notch uitbreiding voor je GoPro Hero 5.

Overigens werkt het Karma systeem ook met andere GoPro's, al zal je dan wel een koppelaccessoires moeten aanschaffen.

Session vs. Black

Ook van de GoPro Hero 5 is een Session variant uitgebracht. Dit kleine kubusje beschikt over verbazingwekkend goede specs en is ontzettend klein en handzaam. De grootste verschillen met de Black? Geen uitneembare batterij, twee ipv drie microfoons, geen touch screen en 10 ipv 12 megapixel fotografie mogelijkheden. De session is echter wel ongeveer €100,- goedkoper.

Meer weten? Lees dan op wielermagazine.nl de review van de Gopro Hero 5.

iets voor jou?