Processor

Omdat jij niet een uur bezig wilt zijn met het lezen van een review en snel een nieuwe mobiele telefoon nodig hebt, bespreken we elk onderdeel kort en duidelijk.

Ben je op zoek naar een snelle telefoon die niet bij een simpele (of zware) app begint te haperen? Dan is de iPhone XR zeker een goede keuze. Het toestel is in 2018 uitgebracht maar is sindsdien nog steeds een van de snelste iPhones. Zo bevat het namelijk dezelfde processor als de veel duurdere iPhone XS en de iPhone XS Max. Neem maar van ons aan dat de iPhone XR je qua snelheid niet zal teleurstellen.

Camera

De camera van de iPhone XR is simpelweg erg goed. Het toestel maakt gebruik van een 12 megapixel camera, wat misschien weinig kan lijken, maar door de unieke technologie van Apple maakt de iPhone XR enkel scherpe en mooie foto's. Vooral de kleuren komen mooi naar boven. Neem je vaak video's op? Ook dat is geen probleem. Met de camera van de iPhone XR kan je zelfs beelden in 4K schieten, wat ook bekend staat als Ultra HD. Geen tegenvaller dus.

Beeldscherm

Het scherm van de iPhone XR is niet slecht, maar had wat ons betreft wel iets beter mogen zijn. Hoewel de duurdere iPhones gemaakt zijn met een OLED scherm bevat deze telefoon een LCD scherm, wat je kan vertalen als iets minder goed dan OLED. Daarnaast wordt het 6.1-inch scherm omringd door vrij dikke balken die huidige telefoons vaak niet meer hebben. Ook heeft het scherm minder pixels dan bijvoorbeeld de iPhone XS, waardoor het geen Full HD scherm is. Wel werkt het beeldscherm erg soepel en snel en zijn de kleuren mooi helder. Prima scherm, maar mocht iets beter.

Accu 

Misschien wel het belangrijkste onderdeel van mobiele telefoons. De capaciteit van de accu ligt bij deze telefoon vrij laag, maar laat dit je niet gelijk afschrikken. De iPhone XR is namelijk een zuinige telefoon en gaat dus zeer langzaam leeg. Uit ervaringen blijkt dat je met een volle accu ongeveer anderhalve dag kan doorbrengen, wat meer is dan bij veel andere telefoons. Mocht je op zoek zijn naar een iPhone die qua prijs meevalt maar wel een perfecte accu heeft? Dan raden we je een refurbished iPhone XR aan. Deze kost veel minder geld, maar de prestaties zijn net zo goed als van een nieuw toestel.

Design

Zoals we van Apple gewend zijn ziet ook deze iPhone er weer strak en mooi uit. De moderne look is goed uitgewerkt en het heldere glas aan de achterkant maakt het plaatje compleet. Voor de rest bevat het alleen geen home-knop, maar werkt alles via touchscreen. 

De conclusie

De Iphone XR is door de jaren heen gedaald in prijs, maar beschikt nog steeds over perfecte specificaties en kwaliteiten. Het is een soort broertje van de iPhone XS, maar werkt bijna net zo goed. Volgens ons is de iPhone XR een echte 'must have' voor iPhone liefhebbers.

iets voor jou?