Zo weinig mogelijk BPM betalen

Een auto importeren uit Duitsland kan je veel geld besparen. Om te weten hoe en hoeveel BPM je moet betalen kun je een bezoek brengen bij de belastingdienst. Deze proberen echter zoveel mogelijk hun eigen kast te spekken. Het is daarom slimmer om zelf via een erkend specialist een bpm-taxatierapport te laten opstellen. Dit is een zogenaamd tegenbewijsregeling.

Bezoek meerdere occasionsites

Duitsland heeft een groter aanbod wat betreft tweedehands auto’s. Het is daarom ook slim om diverse sites een bezoek te brengen. De twee grootste sites van Duitsland zijn Mobile.de en Autoscout24.de. Daarnaast kun je ook altijd sites van het merk van de auto’s zelf bekijken, die hebben namelijk ook occasionsites. 

Bespreek de prijs

Duitse dealers laten je geloven dat er geen ruimte zit in de vraagprijs, maar die is er wel. Laat je daarom niet voor de gek houden en zorg dat je een geldige korting krijgt. Een buitenlandse koper is zeer aantrekkelijk voor de dealer. Ze hebben namelijk geen extra werk achteraf, bijvoorbeeld in het geval van problemen of garantiezaken.

Wees voorbereid

Wellicht moet je een hele rit afleggen voor het bezoek aan de auto. Plan daarom meerdere bezoekjes op dezelfde dag. Op deze manier heb je ook een betere onderhandelingspositie.

Een nieuwe apk-keuring

Koop het beste een auto met een nieuwe apk-keuring. Met het officiële keuringsbewijs kun je naar de RDW. Hun nemen bij auto-invoer de Duitse apk over, die twee jaar geldig is.

Het aankoopcontract

Lees het aankoopcontract aandachtig door om verrassingen in de toekomst te voorkomen. Zo moet je bijvoorbeeld opletten als er ‘kundenauftrag’ staat. Dit betekend namelijk dat de dealer slechts een tussenpersoon is. Hierdoor zijn hun niet aansprakelijk wanneer er binnen één jaar iets mis is met de auto.

Regel transport

In Duitsland kun je een kurzzeitkennzeichen aanvragen. Met dit kenteken kun je tot aan de Nederlandse grens rijden zonder enige problemen. Bij de grens moet je echter transport regelen, deze kentekens mogelijk officieel niet ons land in.

Kies niet voor Nederlandse import dealers

Tegenwoordig zijn er ook Nederlandse bedrijven die deze service aanbieden. Hun hebben alleen geen expertise van in auto-import gespecialiseerde bedrijven. Daarnaast zijn ze vaak te duur door de afleverkosten en de marge van de dealer. 
Wil je dus graag een heleboel geld besparen, kies dan voor het importeren van je auto en houd deze tips in je achterhoofd.

iets voor jou?