Buikvet verbranden

Wat ook handig is om te doen is een doel hebben, je wilt afvallen maar waarom wil je afvallen, wat wil je eigenlijk bereiken als je echt zoveel bent afgevallen? Voorbeelden kunnen zijn:

- Je wilt lekker in je mooiste kleren passen en er goed uitzien zonder je zorgen te maken over je buik.
- Je voelt je meer zelfverzekerd.
- Je voelt je daarna fitter.
- Of je hebt misschien een speciale gelegenheid waarvoor je een paar kilo’s kwijt wilt hebben
- En misschien heb je nog andere persoonlijke dingen die je erbij kan toevoegen.

Het is best wel belangrijk om een doel te hebben, een doel geeft je vooral motivatie om te ‘vechten’ voor wat je echt wilt. Als je een lijstje maakt met je doel, vergeet dan niet te noteren hoeveel je wilt afvallen bij je buik. Misschien wil je maar een kilo of twee afvallen of misschien wil je doorgaan tot je helemaal een platte buik hebt met een sixpack.

Buikspieroefeningen

Buikspieroefeningen zorgen ervoor dat je een strakke buik krijgt. Maar je moet met stappen beginnen want je valt niet meteen af als je 20 keer per dag een paar buikoefeningen doet. Je moet het rustig opbouwen tot je het verschil merkt en daarna kan je beginnen met buikspieroefeningen. Sporten en afvallen is een goede combinatie, maar bouw het wel rustig op om blessures te voorkomen.

Een tip waarmee je kan beginnen is krachttraining, maar maak het niet te zwaar voor je als je nog een beginner bent. Als je als beginner meteen zwaar begint zonder het rustig op te bouwen krijg je later heel veel spierpijn, en is de kans op opgeven groter ! Deze krachttrainingen zou je kunnen volgen en maak hierbij ook een schema voor jezelf dat je elke keer wat anders doet zodat het ook niet ‘saai’ of eentonig wordt voor je:

Static lunge : hierbij sta je recht en hou je bij elke hand een gewicht vast (maak het natuurlijk niet te zwaar), zet een stap met 1 voet naar voren en laat de knie van je andere been langzaam naar de grond zakken (raak de grond niet aan), en buig je ander voet die naar voren is rustig mee.

Deadlift :  hierbij pak je een stang met gewichten eraan (hoeveel jij kan volhouden), sta recht en hou de stang laag vast, dat het ongeveer bij je heupen zit of daaronder, laat de stang rustig naar beneden zakken en buig je bovenlichaam recht mee naar beneden (je hoeft niet helemaal tot de grond te bukken als je bovenlichaam maar recht gebogen blijft). Let hierbij ook goed op dat je niet te ver naar voren bukt, zo voorkom je rugklachten.

Upright row : dit is hetzelfde als Deadlift maar hierbij buig je niet maar blijf je rechtop staan en til je dan stang op tot ongeveer je borsten / kin. Let hierbij ook op dat je niet te zware gewichten pakt.

Deze drie oefeningen kun je in het begin volgen, naast een warming up. Het lijkt weinig maar het is best wel zwaar om de eerste twee weken of de eerste maand meteen zwaar te beginnen, je moet het rustig opbouwen. En als je toch nog meer erbij wilt doen kan dat natuurlijk ook door je warming up bijvoorbeeld uit te breiden, dat je van 20 jumping jacks naar 30 jumping jacks gaat. Als je dit al een paar weken / maand doet kan je een stapje verder gaan als je weet dat je er klaar voor bent en dat is, deze krachttrainingen blijven volgen met de buikspieroefeningen.

 
Alle blogcategorieen
Meer voor jou
Deze 4 dingen zou elke golfer moeten hebben
Sport Deze 4 dingen zou elke golfer moeten hebben

Golf is een geweldige sport. Het is goed voor je gezondheid en je kunt het jaren spelen zonder je te vervelen. Golfen heeft echter zijn eigen unie...

Kerstpakketten voor mannen
Business Kerstpakketten voor mannen

In het algemeen verschillen de smaken en interesses van mannen en vrouwen. Daarom wordt er ook bij kerstpakketten onderscheid gemaakt tussen dames e...

Waarom robuuste hanglamp
Huis & tuin Waarom robuuste hanglamp

De populariteit van de industriële interieurstijl blijft toenemen en daarbij horen ook de industriële en robuuste hanglampen. Dat is nie...

De voordelen van industriƫle barkrukken in huis
Huis & tuin De voordelen van industriƫle barkrukken in huis

Het hoeft helemaal niet moeilijk te zijn om mee te gaan met de industriële trend. Met een industriële barkruk is jouw interieur er helem...

De waarde van een motorhelm
Kleding De waarde van een motorhelm

Mag jij motorrijden? Dat is natuurlijk fantastisch, gezien de mogelijkheid om op een snelle en praktische manier door het verkeer heen te gaan. Da...