De ultieme mancave
Huis & tuin De ultieme mancave

Een mancave is een plek waar mannen zich kunnen terugtrekken en kunnen genieten van hun favoriete activiteiten en hobby's. Het is een ruimte d...

Het belang van veiligheidsschoenen
Kleding Het belang van veiligheidsschoenen

Werkschoenen zijn in veel beroepen onmisbaar voor je eigen veiligheid. Het laatste wat je wilt, is dat je een blessure oploopt aan je voeten tijde...

Hypotheekrente verwachting
Huis & tuin Hypotheekrente verwachting

Als je net als de meeste mensen bent die een hypotheek aflossen of een huis willen kopen of verkopen, is de kans groot dat je veel aandacht bestee...

Voordelen en nadelen van een draadloze headset

Draadloze headsets kennen vele voordelen. Allereerst hoef je nooit meer knullig vast te zitten door een irritante draad. Dit kan wel als je kiest voor een draadloze headset met mogelijkheid tot draad, maar normaal gesproken zal het dus niet voorkomen. Ten tweede worden de meeste elektronische apparaten toegankelijk gemaakt voor draadloze headsets, terwijl de bedrade headsets steeds minder gebruikt kunnen worden. En ben je het ook al zo zat dat je draad steeds weer een breuk of defect oploopt? Dit probleem zal je niet hebben met bluetooth headsets. Daarbij is de accuduur vaak al zo goed dat je zonder moeilijkheden de dag door kunt met wat lekkere muziek.

Helaas zijn de draadloze headsets niet perfect. Zo zal de accu uiteindelijk wel opgaan, hoe lang die ook meegaat. Daarbij kan de connectie tussen headset en toestel verstoord worden, waardoor je steeds van die haperingen krijgt en het geluidskwaliteit niet optimaal zal zijn. En tot slot misschien wel het belangrijkste punt, de prijs. Draadloze headsets zijn door hun mogelijkheden vaak duurder dan bedrade headsets. Ondanks dit feit, vind je tegenwoordig genoeg betaalbare draadloze headsets die aan je wensen zullen voldoen. 

Voordelen en nadelen van headsets met draad

Ondanks dat de draadloze headsets steeds meer voorkomen, blijven de headsets met draad nog wel bestaan. Bedrade headsets zitten namelijk niet vast aan een accuduur, waardoor je ze continu kan gebruiken. Dit is bijvoorbeeld belangrijk voor dj's of radiomensen. Ook ben je meestal verzekerd van goede geluidskwaliteit, doordat het toestel direct in verbinding is met de headset. En gaat je mobiele telefoon snel leeg? Dan is een bedrade headset misschien slimmer om te kopen. Draadloze headsets maken in de meeste gevallen gebruik van bluetooth om verbinding te maken. Hierdoor zal je telefoonaccu sneller leeg gaan, wat niet zo handig is. 

Het nadeel van bedrade headsets is vooral dat je beweging beperkt wordt, wat je vooral hindert tijdens het sporten. Ook worden steeds meer toestellen als laptops en mobiele telefoons niet meer toegankelijk gemaakt voor de (meest voorkomende) plug-ins van headsets met draad, waardoor je zowat verplicht wordt om een draadloze headset aan te schaffen. 

Conclusie

Ben jij iemand die graag muziek luistert tijdens het sporten of werk? Dan is een draadloze headset waarschijnlijk de beste keuze, omdat vrije beweging hierbij erg belangrijk is. Mocht je gewoon iets willen luisteren tijdens het leren of lezen, dan zal je vaak genoeg hebben aan een bedrade headset. Let er wel op dat ongeacht wat voor headset je koopt, het geluid van goed kwaliteit is voor een zo optimaal mogelijke luister ervaring!

Alle blogcategorieen