De voordelen van noise cancelling 

Door gebruik van een koptelefoon die ruisonderdrukking heeft, kun je een groot deel van de omgevingsgeluiden blokkeren. Door dit kenmerk kun je veel voordeel uit halen. Er zijn verschillende aandoeningen die door noise cancelling beter kunnen functioneren en dit zijn met name aandoeningen die ervoor zorgen dat omgevingsprikkels nogal veel invloed hebben om het gedrag van een persoon. 

Noise cancelling gaat tegenwoordig zeer goed samen met een Bluetooth headset voor het optimaal genieten van de features van een koptelefoon.  

Voordelen

  • Concentratievermogen verbeteren
  • Kwaliteit slaap verbeteren
  • Stress verminderen
  • Luisterervaring optimaliseren podcast en muziek
  • Eenvoudiger een telefoongesprek voeren

Beste koptelefoons met noice cancelling 

Bij het zoeken naar de beste koptelefoon met noise cancelling is het kenmerk geluidskwaliteit een belangrijke factor. Bij geluidskwaliteit komen aspecten als frequentie, balans en audio codes (AAC / aptX). 

Naast geluidskwaliteit zijn er nog meer belangrijke aspecten, zoals comfort, prijs, batterij, duurzaamheid en gebruiksvriendelijkheid. 

Wordt er gekeken naar een noise cancelling koptelefoon, dan zijn er diverse merken beschikbaar. Kwalitatieve merken zijn onder andere Bose, JBL, Sony, Samsung en Apple. 

Actief en passief

Bij passief wordt er aangegeven dat het design van de oorschelp zo ontworpen is, dat het achtergrondgeluid geminimaliseerd wordt. Dan wordt eigenlijk het oor dichtgemaakt, om geluidsgolven te blokkeren, zodat het oor het geluid niet kan opnemen. 

Bij actief wordt er meer gewerkt met een systeem met meerdere microfoons die omgevingsgeluiden registreren. Door het opnemen van omgevingsgeluiden, kunnen oortjes eenvoudig een tegengeluid maken, om vervolgens toe te voegen aan de muziek en dat annuleert het omgevingsgeluid. 

Geluidskwaliteit

Een koptelefoon moet voldoen aan een bepaalde eis van kwaliteit bij de meeste consumenten. Een belangrijk kenmerk is de frequentie. De frequentie is het aantal trillingen per seconde.
Wat we uiteindelijk subjectief waarnemen als we een geluid van een bepaalde frequentie horen, wordt toonhoogte genoemd. Als het precies 1 seconde duurt voordat de trilling is overgegaan, dan heeft de toon een frequentie van 1 Hertz.

Een gemiddeld persoon kan geluiden waarnemen tussen 20 en 20.000 hertz, maar dit bereik kan sterk variëren van persoon tot persoon en dit bereik kan kleiner worden naarmate mensen ouder worden.

Technologie

Er is een verscheidenheid aan kwaliteit als het gaat om koptelefoons. Sommige merken gebruiken betere technologie die het geluid helderder maakt, terwijl andere over ruisonderdrukking beschikken. Deze technologie kan echter alleen lage frequenties blokkeren en het kan even duren voordat de oren eraan gewend zijn. Het is belangrijk om de kwaliteit te vergelijken en te bekijken wat jij het fijnst vindt voor een koptelefoon. Let wel op dat hogere kwaliteit een duurdere prijs heeft. 

Alle blogcategorieen
Meer voor jou
Waarom inkt cartridges van HP weer populairder worden
Elektronica Waarom inkt cartridges van HP weer populairder worden

Als je zelf print, zal je weten dat een printer aanschaffen niet erg duur is. De inkt, aan de andere kant, is dan wel weer erg prijzig. Het is dan ook...

Buitenboordmotoren voor je boot
Sport Buitenboordmotoren voor je boot

Niks is fijner dan een zonnige dag op het water met je eigen bootje. Lekker ontspannen, varen en genieten van de zon. Het is hierbij wel belangrij...

Alles over teakhouten tuinmeubelen
Huis & tuin Alles over teakhouten tuinmeubelen

Tuinmeubelen van teakhout geven sfeer aan jouw tuin. Dit type materiaal is dan ook erg populair. In dit blog vertellen we je graag wat meer over t...

Sneeuwkettingen kopen voor je wintersportvakantie
Avontuur Sneeuwkettingen kopen voor je wintersportvakantie

Ben je van plan om met de auto naar gebieden te gaan waar sneeuw ligt? Dan is het verstandig om sneeuwkettingen aan te schaffen. Het zorgt er name...

Groepsactiviteiten voor een geslaagde vrijgezellenavond!
Uitgaan Groepsactiviteiten voor een geslaagde vrijgezellenavond!

Een vrijgezellenavond is een speciale gelegenheid om samen met vrienden en familie de laatste dagen van het vrijgezellenbestaan van de bruid of bruide...