Deze 4 dingen zou elke golfer moeten hebben
Sport Deze 4 dingen zou elke golfer moeten hebben

Golf is een geweldige sport. Het is goed voor je gezondheid en je kunt het jaren spelen zonder je te vervelen. Golfen heeft echter zijn eigen unie...

Aanhangerwielen aanschaffen
Elektronica Aanhangerwielen aanschaffen

Bij een aanhanger die aan vervanging toe is, horen ook aanhangerwielen. De vraag is dan, hoe kom ik er precies achter welke aanhangerwielen ik al ...

Trends vloertegels
Huis & tuin Trends vloertegels

Weet u niet welke vloertegels u moet gebruiken? Of bent u gewoon op zoek naar inspiratie? Dan bent u hier aan het goede adres. In deze blog vindt ...

Kost dat niet ongelooflijk veel extra tijd?

Door de jaren heen is de technologie omtrent elektrische auto’s sterk verbeterd. De actieradius ligt veel hoger en de voorzieningen zijn ook beter geworden. Dit maakt elektrisch rijden stukken aantrekkelijker dan pakweg vijf jaar geleden. Bovendien zijn er ook nog andere dingen die dit aantrekkelijker kunnen maken. We hebben een aantal tips voor je op een rij gezet.

Weet waar de laadpalen bij jou in de buurt zijn

Als je nog nooit in een elektrische auto hebt gereden, heb je waarschijnlijk ook geen weet van hoe goed de voorzieningen momenteel zijn. Het is echter een feit dat Nederland koploper is in Europa als het gaat om het aantal laadpalen. De zogenaamde ‘laaddichtheid’ is erg sterk. Download maar eens een laadpalen app. Dit zijn handige apps waarmee je snel de hoeveelheid laadpalen bij jou in de buurt kunt ontdekken.

Dat niet alleen, deze apps geven ook andere actuele informatie weer. Denk bijvoorbeeld aan de tarieven en of de paal wel of niet beschikbaar is op dat moment. Dergelijke apps kunnen het leven van de EV-bestuurder een stuk gemakkelijker maken en hierdoor wordt elektrisch rijden ook veel aantrekkelijker.  

Investeer in een eigen laadpaal

Een andere manier om elektrisch rijden aantrekkelijker te maken is door zelf te investeren in een laadpaal. Dit is enkel mogelijk wanneer je over een privé parkeerplek beschikt of bijvoorbeeld een garage hebt. Het is een fijn idee dat je je auto altijd thuis eenvoudig op kunt laden. Bovendien is dit ook nog eens veel voordeliger. Je betaalt immers enkel de kosten van jouw eigen energieleverancier. Dit kan nog goedkoper als je dit in combinatie doet met zonnepanelen.

Doe onderzoek naar de verschillende mogelijkheden

Er is nog veel onwetendheid met betrekking tot elektrisch rijden. Dit is geen kwestie van onwil, maar ontstaat vooral doordat mensen er nog weinig onderzoek naar hebben gedaan. We zijn zo gewend geraakt aan de traditionele auto, dat we ons niet kunnen voorstellen om in een elektrisch aangedreven auto rond te rijden. Maar zoals bij alles geldt dat dit een kwestie van proberen is. Daarom is het goed om zelf voldoende onderzoek te doen naar de verschillende mogelijkheden. Weet welke auto’s er momenteel verkrijgbaar zijn en hoe ze worden beoordeeld door andere bestuurders. Laat je informeren door een autodealer of doe zelf onderzoek op het internet. Hoe meer kennis je opdoet over elektrisch rijden, hoe meer je ook in zal gaan zien dat dit veel voordelen kan hebben. Zo ben je in staat om een weloverwogen beslissing te maken.

Alle blogcategorieen