Verschillende soorten hout

Ten eerste zijn er enorm verschillende soorten houten tuinbanken. Zo kan er verschil zitten in het soort hout dat je wilt, maar ook in de vorm van de bank. Wat is nou de beste tuinbank hout? Dit is een vraag die alleen jij kan beantwoorden. Natuurlijk heeft ieder hout zijn eigen functie en heeft het ene houtsoort sterke eigenschappen dan de ander. Zo zijn er nog wel meerdere dingen op te noemen, maar het gaat er om wat jij mooi vindt. Er zijn veel verschillende soorten hout geschikt voor het maken van tuinbanken, zoals eikenhout, steigerhout, acaciahout en nog veel meer. Eikenhout zie je misschien wel het meeste voorbijkomen in tuinmeubels.

Stijl

In combinatie met de verschillende soorten hout kan je ook inspelen op de stijl die bij jouw tuin past. Zo kan er goed gespeeld worden met verschillende kleuren. Maar buiten dat kan de vorm van een houten tuinbank ook naar wens worden gemaakt. Er zijn ook al enorm veel vormen in houten tuinbanken terug te vinden. Met andere woorden is er veel keuze als het gaan om een houten tuinbank. Of je nou een bank wilt zonder- of met leuning, het kan allemaal. Je kunt zelfs een loungeban maken of kopen van hout. 

Bewerken van hout

Nog een ander voordeel is dat je hout makkelijk kunt bewerken. Vind je de kleur niet meer mooi, dan is het mogelijk om deze te verven. Het is wel aan te raden dat je blijft zien dat het om een houten tuinbank gaat. Anders zou het zonde zijn. Naast het bewerken zijn houten banken ook makkelijk schoon te houden en kost dit niet veel werk.

iets voor jou?