Waarom kiezen voor een trouwpak op maat?
Kleding Waarom kiezen voor een trouwpak op maat?

Ben je binnenkort van plan om te gaan trouwen en ben je nog zoekende naar de juiste kleding, dan raden we jou een trouwpak op maat aan. De reden w...

Welke supplementen helpen je tijdens je workouts?
Sport Welke supplementen helpen je tijdens je workouts?

Je bent van plan om echt werk te maken van je trainingsprogramma. Meer en langere workouts, om zo je grenzen te verleggen, sneller af te vallen en...

Wat heb je allemaal nodig voor het beoefenen van een watersport?
Sport Wat heb je allemaal nodig voor het beoefenen van een watersport?

Als je geïnteresseerd bent in het beoefenen van watersporten, moet je ervoor zorgen dat je over de juiste uitrusting beschikt. Hoewel sommige...

Wat maakt de Garmin Fenix 3 speciaal?

Allereerst is het design gewoon mooi. Het is een horloge dat je prima dagelijks kunt dragen, wat bij de meeste andere sporthorloges niet echt tot de mogelijkheden behoort. Verder beschikt het horloge over een 300 mAH Litihium-Ion batterij die er voor zorgt dat je je horloge zo'n 6 weken niet hoeft op te laden wanneer je deze in horlogefunctie gebruikt. In GPS / sport track modus doe je er zo'n 20 uur mee, wat nog steeds erg lang is. Je kunt je horloge overigens helemaal personaliseren naar eigen wensen: online kun je de nodige watch interfaces downloaden zodat je je horloge regelmatig een nieuwe look kunt geven.

De Garmin Fenix 3 kan een tal van sporten tracken: langlaufen, skieën, snowboarden, klimmen, hiken, boslopen, hardlopen, hardlopen binnen, fietsen, fietsen binnen, zwembad, zwemmen in open water, triatlon, golf, indoor roeien, roeien, peddelsurf en wandelen. Méér sporten dan elk ander sporthorloge kan tracken. Verder zijn er nog leuke extra's zoals een VO2 max schatting en een aanbevolen rusttijd na een training.

Verder is de Fenix 3 compatible met ANT+ sensors waardoor je je functionaliteiten en metingen kunt uitbreiden.

Wat zijn de nadelen?

Allereerst is het een prijzige aangelegenheid. Afhankelijk van de variant die je aanschaft, kan een Garmin Fenix 3 tot wel €799,- kosten (oké, dan heb je wel de meest luxe titanium Sapphire variant). Een gemiddelde Fenix 3 zit echter ook nog op bijna €400,-. Het is dus een behoorlijke investering.

De smartwatch functies zijn beperkt ten opzichte van bijvoorbeeld een Apple Watch. De Garmin Fenix 3 biedt alleen de mogelijkheid om berichten, e-mails en meldingen te lezen of bekijken, maar verder kun je er niet veel mee.

De Fenix 3 heeft geen touch screen.

Je kunt slechts één gebruiksprofiel aanmaken op de Fenix 3.

De Garmin Fenix 3 is niet compatibel met oudere telefoons. Je dient dus in het bezit te zijn van een vrij recent toestel om van alle voordelen gebruik te kunnen maken.

Conclusie:

Ben je een fervent sporter die zijn sportactiviteiten graag trackt, met eventuele ambities in multisporten? Ben je bereid om te investeren in een sporthorloge, wetende dat het momenteel de beste op de markt is? Wil je enkele handige smartwatch functies, maar zie je deze puur als kleine extra's en niet als hoofdzaak? Wellicht is de Garmin Fenix 3 dan geschikt voor je.

Mocht je een amateursporter zijn die gewoon twee keer per week aan zijn beweging wilt komen, mocht je geen ambities hebben om meerdere sporten te beoefenen naast de standaard sporten als hardlopen en fietsen, of ben je op zoek naar een smart watch, dan is het verstandiger om de Garmin Fenix 3 links te laten liggen.

Alle blogcategorieen