Wat is de kamado Joe BBQ?

We kunnen het ons bijna niet voorstellen, maar heb jij nog nooit gehoord van de kamado Joe BBQ? Dit is een BBQ afkomstig uit Japan en is na de Tweede Wereldoorlog geïntroduceerd in de VS. In de VS won de kamado erg veel populariteit. De laatste jaren tref je deze BBQ dan ook steeds vaker aan in Europa. Heb jij nog geen kamado Joe BBQ? Lees hieronder waarom dit de must-have BBQ is.

Waarom een kamado Joe BBQ?

De aankoop van deze BBQ zal jou geen spijt opleveren. Er zijn namelijk een aantal punten waarom je beter een kamado Joe BBQ kunt aanschaffen in plaats van een normale BBQ.

  1.  Hij kan de hitte beter reguleren en vasthouden dankzij de keramische pot in de kamado. Je gebruikt hierdoor ook nog eens een stuk minder houtskool.
  2. De BBQ is volledig afsluitbaar, waardoor je niet alleen de hitte, maar ook de rook en lekkerste barbecuesmaak behoudt.
  3. De BBQ is veelzijdig. Zo is het geschikt voor het roken van vlees, slow cooking, om te braden, grote stukken vlees te grillen,te stomen en zelfs te bakken. Je kunt de BBQ op een lage temperatuur zetten, dit kan niet met een gewone BBQ.
  4. Hij is geschikt voor ieder seizoen dankzij de goede afsluitingen.
  5. De BBQ is gemaakt van kwalitatieve materialen. Hierdoor zal de kamado jaren mee gaan. Daarnaast hebben de meeste een garantie van vijf jaar.

De kamado Joe BBQ gebruik je altijd in een gesloten, dit wil zeggen dat je altijd de deksel sluit.

iets voor jou?