Vergelijk en bespaar

Kies niet voor de eerste beste autoverzekering die je tegenkomt. Vergelijk eerst een aantal autoverzekeringen voordat je definitief een verzekering afsluit voor je auto. Er is niet standaard één verzekeraar de goedkoopste. Naast de prijs moet je ook bedenken welke verzekeraar het beste bij jouw auto en wensen past. Je moet ook rekeningen houden met je persoonlijke situatie. 

De voorwaarden

Vrijwel overal zitten bepaalde voorwaarden aan verbonden, zo ook bij het verzekeren van een auto. Vooral bij een goedkope autoverzekering online afsluiten is het noodzakelijk om deze goed door te nemen. Elke verzekeraar heeft namelijk andere voorwaarden. Het is van belang om op de hoogte te zijn van de polisvoorwaarden van jouw gekozen autoverzekeraar. Zo voorkom je verrassingen. 

Het claimen van schade

Velen ervaren het claimen van schade als veel gedoe. Dit heeft ook te maken met de (lichtelijke) stress die er op dat moment bij komt kijken. Het gebeurd altijd onverwachts en ongeluk zit in een klein hoekje. Zorg er daarom altijd voor dat je goed voorbereid bent en dat je standaard een schadeformulier in de auto hebt liggen. Het is ook mogelijk om de schade online te melden. 

Het kan voorkomen dat de schade minimaal is en lage reparatiekosten bedraagt. Als dit het geval is kan je ervoor kiezen om de schade niet te claimen. Op deze manier val je niet terug op de bonus-malus ladder.

Aanvullende autoverzekeringen

Er is een mogelijkheid om naast je autoverzekering ook aanvullende autoverzekeringen af te sluiten. Dit is alleen van belang als jouw verzekeringsbehoefte niet (volledig) worden gedekt voor je autoverzekering. Om er zeker van te zijn of het nodig is kan je eerst de polisvoorwaarden van de autoverzekering raadplegen. 

Ben altijd eerlijk

Jij hebt als verzekeringnemer ook een aantal verantwoordelijkheden. Je hebt namelijk mededelingsplicht. Bij het afsluiten van een autoverzekering moeten er een aantal acceptatievragen worden ingevuld. Beantwoord deze vragen eerlijk en volledig. Je gegevens worden altijd gecontroleerd door de verzekeraar. 

Hopelijk helpen deze tips je een handje op weg om de geschikte autoverzekering voor jouw auto te vinden!

iets voor jou?