Waarom valbeveiliging?

Valbeveiliging is in het leven geroepen om valgevaar van grote hoogte te voorkomen. Er is valgevaar bij werkzaamheden vanaf 2,5 meter, als er risico verhogende omstandigheden zijn (bijvoorbeeld werken boven water of wegen) en bij sparingen in vloeren. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid houdt de wet- en regelgeving nauw in de gaten als het gaat om werken op hoogte. Er is een wetgeving opgesteld als het gaat om valbeveiliging en er wordt gecontroleerd in de vorm van actieve inspecties. Het is als bedrijf dus altijd van groot belang dat er de juiste beveiliging is voor werknemers die op hoogte werken. Er zijn verschillende producten te koop die voor veiligheid zorgen. Eyecatcher Safety is een totaalleverancier als het gaat om valbeveiligingssytemen. Als het gaat om veilig werken op hoogte is Eyecatcher Safety de valbeveiligings specialist.

Valgevaar

Wanneer is er nou echt sprake van valgevaar? Zoals al eerder genoemd in dit artikel wordt er gesproken van valgevaar bij werkzaamheden vanaf 2,5 meter hoogte. Maar ook onder deze hoogte kan een val al verkeerd uitpakken. Op lagere hoogtes vinden ook ongelukken plaats. Als werkgever is het dus niet slim om pas vanaf 2,5 meter valbeveiliging te gebruiken. Stel samen met de werknemer vast wat de gevaren kunnen zijn, ook al is dit minder hoog dan 2,5 meter. Neem maatregelen waar het nodig is. Better safe than sorry. 

Voorkomen

Werken op hoogte zorgt jaarlijks voor een aantal doden en ook voor veel ongelukken met tijdelijk of blijvend letsel. Dit kan voorkomen worden door zo veilig mogelijk te werken als je op hoogte werkt. Zorg dus voor goede valbeveiliging. Merk je dat je werkgever hier niet veel aandacht aan besteedt, stap dan op je werkgever af zodat je een veilige werkomgeving krijgt. Valbeveiliging is enorm belangrijk voor de veiligheid van de werknemers. Koop dus geen slechte beveiliging. Als het om beveilig gaat, is het uiterst belangrijk dat je kwalitatief goede producten koopt.

iets voor jou?