Hoe zit vloerverwarming in elkaar?
Huis & tuin Hoe zit vloerverwarming in elkaar?

Elk jaar na de zomer gaan wij steeds dichter naar de koude tijden en op gegeven moment is het dan weer tijd om de vloerverwarming aan te zetten. Z...

Alles wat je moet weten over een sloep
Sport Alles wat je moet weten over een sloep

In Nederland zijn er vele open waterplekken waar je met een boot of schip kan rondvaren. Wie graag met een kleinere boot af en toe (of regelmatig) h...

Het belang van veiligheidsschoenen
Kleding Het belang van veiligheidsschoenen

Werkschoenen zijn in veel beroepen onmisbaar voor je eigen veiligheid. Het laatste wat je wilt, is dat je een blessure oploopt aan je voeten tijde...

Polycarbonate kanaalplaten

Een polycarbonate kanaalplaat is een plaat die gemaakt is van kunststof en die luchtkanalen heeft. Kanaalplaten bestaan uit meerdere dunne laagjes van polycarbonaat, waardoor deze platen bijzonder stijf en licht zijn.

Polycarbonate kanaalplaten worden ook wel tunnelplaten of meerwandige platen genoemd. Ze worden gemaakt van de kunststof polycarbonaat. Deze kunststof staat vooral bekend om zijn hoge slagvastheid. Kanaalplaten van polycarbonaat zijn erg stevig en gaan niet snel kapot. Omdat ze daarnaast ook nog eens licht zijn, zijn deze tunnelplaten zeer geschikt voor gebruik bij het maken van daken en overkappingen, bijvoorbeeld voor een veranda of serre. En omdat ze zo licht zijn, werk jij er zelf makkelijk thuis mee.

De meerwandige platen bevatten dus kleine tunneltjes of kanalen. Dit zijn kleine, holle tussenschotjes tussen de platen, waar zuurstof de platen aan elkaar verbinden. Hierdoor zijn polycarbonate kanaalplaten bijzonder stabiel.

Je kunt zelf dus goed met tunnelplaten werken en ze zijn erg sterk. Als je bezig bent met klussen of verbouwen, zijn kanaalplaten dus super handig. En dat zijn niet de enige voordelen van polycarbonate kanaalplaten.

Voordelen polycarbonate kanaalplaten

Kanaalplaten zijn erg stevig. Dat komt doordat polycarbonaat wel 250 maal zo sterk is als glas bij dezelfde dikte. Als je een doorzichtige overkapping wil maken, is polycarbonaat dus een goede keuze. Vooral als de overkapping buiten staat, zijn polycarbonate kanaalplaten erg handig. Ze zijn namelijk hittebestendig en kunnen tegen elk weer.

Een ander voordeel aan meerwandige platen is dat deze platen erg licht zijn. Je kunt er dus prima zelf mee klussen. Daarnaast zijn ze makkelijk bewerkbaar. Je kunt polycarbonate kanaalplaten makkelijk zagen en doorboren. Maak je dus geen zorgen als je zelf met kanaalplaten aan de slag wil. Jij maakt met meerwandige platen zelf een prachtige overkapping.  

Ook hoef je je geen zorgen te maken over verkleuring. Een van de lagen van deze meerwandige platen heeft namelijk UV-bescherming. Daardoor verkleurt de kunststof niet door de zon en verhardt het polycarbonaat niet.

Polycarbonate kanaalplaten hebben dus meerdere voordelen die deze platen de beste keuze maken voor het maken van een overkapping. Vooral voor thuisklussers zijn kanaalplaten super handig, omdat ze licht en makkelijk bewerkbaar zijn. Ga dus niet met breekbaar glas zeulen, maar haal snel polycarbonate kanaalplaten in huis!

Alle blogcategorieen