Polycarbonate kanaalplaten

Een polycarbonate kanaalplaat is een plaat die gemaakt is van kunststof en die luchtkanalen heeft. Kanaalplaten bestaan uit meerdere dunne laagjes van polycarbonaat, waardoor deze platen bijzonder stijf en licht zijn.

Polycarbonate kanaalplaten worden ook wel tunnelplaten of meerwandige platen genoemd. Ze worden gemaakt van de kunststof polycarbonaat. Deze kunststof staat vooral bekend om zijn hoge slagvastheid. Kanaalplaten van polycarbonaat zijn erg stevig en gaan niet snel kapot. Omdat ze daarnaast ook nog eens licht zijn, zijn deze tunnelplaten zeer geschikt voor gebruik bij het maken van daken en overkappingen, bijvoorbeeld voor een veranda of serre. En omdat ze zo licht zijn, werk jij er zelf makkelijk thuis mee.

De meerwandige platen bevatten dus kleine tunneltjes of kanalen. Dit zijn kleine, holle tussenschotjes tussen de platen, waar zuurstof de platen aan elkaar verbinden. Hierdoor zijn polycarbonate kanaalplaten bijzonder stabiel.

Je kunt zelf dus goed met tunnelplaten werken en ze zijn erg sterk. Als je bezig bent met klussen of verbouwen, zijn kanaalplaten dus super handig. En dat zijn niet de enige voordelen van polycarbonate kanaalplaten.

Voordelen polycarbonate kanaalplaten

Kanaalplaten zijn erg stevig. Dat komt doordat polycarbonaat wel 250 maal zo sterk is als glas bij dezelfde dikte. Als je een doorzichtige overkapping wil maken, is polycarbonaat dus een goede keuze. Vooral als de overkapping buiten staat, zijn polycarbonate kanaalplaten erg handig. Ze zijn namelijk hittebestendig en kunnen tegen elk weer.

Een ander voordeel aan meerwandige platen is dat deze platen erg licht zijn. Je kunt er dus prima zelf mee klussen. Daarnaast zijn ze makkelijk bewerkbaar. Je kunt polycarbonate kanaalplaten makkelijk zagen en doorboren. Maak je dus geen zorgen als je zelf met kanaalplaten aan de slag wil. Jij maakt met meerwandige platen zelf een prachtige overkapping.  

Ook hoef je je geen zorgen te maken over verkleuring. Een van de lagen van deze meerwandige platen heeft namelijk UV-bescherming. Daardoor verkleurt de kunststof niet door de zon en verhardt het polycarbonaat niet.

Polycarbonate kanaalplaten hebben dus meerdere voordelen die deze platen de beste keuze maken voor het maken van een overkapping. Vooral voor thuisklussers zijn kanaalplaten super handig, omdat ze licht en makkelijk bewerkbaar zijn. Ga dus niet met breekbaar glas zeulen, maar haal snel polycarbonate kanaalplaten in huis!

Alle blogcategorieen
Meer voor jou
Vier slimme manieren om handwikkelfolie te gebruiken
Huis & tuin Vier slimme manieren om handwikkelfolie te gebruiken

Als je niet in een magazijn werkt, ken je handwikkelfolie misschien nog niet. En dat is zonde! Je kan deze handige folie namelijk overal gebruiken...

Iphone XR review
Business Iphone XR review

Door de jaren heen heeft Apple al meer dan tien soorten iPhones uitgebracht die allemaal in prijs en kwaliteit van elkaar verschillen. Ben jij een e...

Fitness
Sport Fitness

Ben jij een van die mannen die er verzorgd en gespierd uit willen zien dan ben je waarschijnlijk vaak te vinden in de fitness school. Om indruk te...

Waarom kiezen voor een trouwpak op maat?
Kleding Waarom kiezen voor een trouwpak op maat?

Ben je binnenkort van plan om te gaan trouwen en ben je nog zoekende naar de juiste kleding, dan raden we jou een trouwpak op maat aan. De reden w...

Kamado Joe BBQ
Huis & tuin Kamado Joe BBQ

Je hebt hem vast al eens gezien, de kamado Joe BBQ. Hij ziet er niet alleen voortreffelijk uit, maar het eten dat je erop maakt is ook nog eens on...