Hoe bepaal je de juiste kleur?

Ten eerste is het belangrijk dat jij je goed voelt in je trouwpak en dat je zelf tevreden bent met je trouwpak. Om een passende kleur te vinden, wordt rekening gehouden met jouw haar-, oog- en huidskleur. Wanneer je een lichte haarkleur hebt, wordt er waarschijnlijk een andere kleur aangeraden dan wanneer je donker bruin haar hebt.

De geschikte kleur voor vrijwel iedere man

Als je safe wilt spelen en zeker wilt zijn dat de kleur trouwkostuum bij je past, kies dan voor een navy kleurig kostuum. Deze kleur staat bijna iedereen, vooral wanneer de kleur zo donker mogelijk is. Is je huid aan de bleke kant, zijn je ogen licht, je haar blond of misschien zelfs rossig? Dan kan je beter voor een licht navy kleur gaan zodat de blauwe kleur meer zichtbaar is. 

Donkere uiterlijke kenmerken

Als je een donkere huid en haarkleur hebt past een donker pak het best bij je. Houd het contrast tussen het pak zelf en je overhemd en das klein. Met een donker pak behoud je namelijk de harmonie tussen je trouwpak en jouw uiterlijke kenmerken. 

Lichte uiterlijke kenmerken

Heb je blond of rossig haar en een lichte huidskleur? Ga dan voor een medium kleur. Het is niet nodig om het te combineren met een heel licht of donker overhemd. Een groot contrast tussen je pak en overhemd is niet nodig. 

Een mix van donkere en lichte kenmerken

Voor mannen met een lichte huid en een donkere haarkleur is een donker pak het meest geschikt. Omdat er contrast in je gezicht zit is het mooi om dit ook in je trouwkostuum terug te laten komen. Combineer een donker trouwpak met een heel licht overhemd. 

Weet jij al voor welke kleur trouwpak je kiest op deze bijzondere dag?

iets voor jou?