Doe voldoende research

Handelen in cryptomunten is eigenlijk net als beleggen in aandelen. Je loopt enigszins risico om wat geld te verliezen, maar je uiteindelijke doel is om meer geld te ‘maken’. Echter, dan moet je uiteraard wel weten hoe de markt precies in elkaar steekt. Doe daarom voordat je crypto koopt eerst goed research naar alle verschillende mogelijkheden. Ontdek meer achter de techniek van de cryptovaluta, hoe de koersen zich door de jaren heen hebben bewogen en welke cryptomunt het op dit moment heel goed of juist slecht doet. Leer hoe je de juiste investeringen maakt. Een goede voorbereiding doet werkelijk wonderen.

Behoed jezelf voor het FOMO fenomeen

FOMO staat voor Fear Of Missing Out. Dit is een welbekende term in de beleggingswereld. Ook op de cryptomarkt wordt deze vaak genoemd. Als je pas net komt kijken in dit wereldje, zal je misschien versteld staan van de enorme volatiliteit van de cryptomunten. De ene dag kunnen ze het enorm goed doen, terwijl ze de andere dag volledig instorten. En dit meestal zonder duidelijke aanleiding. Daardoor kan het lastig zijn om het juiste instap- en uitstapmoment te bepalen. Fear of missing out ligt ook op de loer. Zie je als nieuwkomer bijvoorbeeld dat Bitcoin het plotseling super goed doet en mensen massaal winst maken? Dan wil je hier natuurlijk ook een aandeel aan hebben. Het is dan wel héél aantrekkelijk om ook wat munten te kopen. Doe dit echter vooral niet.

Om alles uit je belegging te kunnen halen is het namelijk belangrijk om zo goedkoop mogelijk in te kopen. Dit betekent dat je op een moment koopt dat de munt het eigenlijk helemaal niet zo goed doet. De ervaring leert dat deze munt vanzelf weer op zal krabbelen. Als jij laag hebt ingekocht, betekent dit dat je op het hoogste punt weer voor veel geld kunt doorverkopen. Zo boek je snel succes met jouw belegging.

iets voor jou?