Magnesiumtekort?

Mannen kunnen een groter risico op magnesiumtekort hebben wanneer ze niet voldoende fruit en groente of veel bewerkt voedsel eten. Dit geldt ook voor overmatig alcohol en veel koolzuurhoudende frisdrank. Heb je als man last van een verhoogde bloeddruk, diabetes, nier-, maag- en darmziekten, dan heb je ook een verhoogde kans op een tekort. Stress en spanning vergt veel van het lichaam om hiermee om te gaan, dit kan tevens zorgen voor een tekort.

Hoe merk je dit tekort?

Wanneer je een tekort aan magnesium hebt dan kun je snel geïrriteerd raken en angstig zijn. Daarnaast kun je last hebben van spierkramp, spasmen, onregelmatige hartslag, slaapstoornissen en slapeloosheid, rusteloze benen syndroom, prikkelbaarheid en een lage bloeddruk.

Gezondheid

Uit Taiwanees onderzoek is gebleken dat magnesium het risico op prostaatkanker kan verlagen. Uit het onderzoek kwam naar voren dat de inname van magnesium via drinkwater of andere voedingsbronnen een bescherming biedt tegen de ontwikkeling. Echter is uit een ander onderzoek gebleken dat een te hoge calcium: magnesium-verhouding geassocieerd kan worden met een verhoogde kans op prostaatkanker. Het is daarom belangrijk dat je genoeg magnesium in je lichaam hebt, maar dat je niet teveel calcium inneemt.
Daarnaast is bekend dat magnesium enkele andere factoren van de gezondheid van mannen kan ondersteunen. Hierbij kun je denken aan de vruchtbaarheid, gezondheid van de prostaat en seksuele problemen zoals erectiestoornissen. 
Zorg dus altijd voor voldoende magnesium in je lichaam!

iets voor jou?