Welke sneeuwketting past bij mijn auto?

Er zijn meerdere soorten sneeuwkettingen en het is altijd belangrijk om te kijken welke sneeuwkettingen bij jouw auto past. De volgende tips helpen hier bij het maken van de juiste keuze! 

Bandenmaat

Er zijn verschillende bandenmaten die een auto kan hebben. Zorg bij het kopen van een sneeuwketting dat je de bandenmaat weet van de auto. Al passen de meeste kettingen wel om de banden, maar het kan voorkomen dat je meerdere kettingen nodig hebt voor verschillende auto’s. Kijk naar de breedte/hoogte verhouding en de velgendiameter. 

Wielkast 

De ruimte die je hebt tussen het wiel en het wielkast is belangrijk voor de dikte van de sneeuwkettingen. Mocht je namelijk weinig hebben, dan kun je kiezen voor dunne sneeuwkettingen. Je wilt namelijk voorkomen dat de hele wielkap stuk gemaakt wordt door de sneeuwkettingen. 

Aandrijving 

De auto kan op drie manieren aangedreven worden. Je hebt de voorwiel-, achterwiel- of een vierwielaandrijving. Er zijn namelijk speciale sneeuwkettingen bij een vierwielaandrijving. Over het algemeen heeft een auto een voorwielaandrijving, maar kijk dit altijd even na bij het kopen van sneeuwkettingen.  

Gewicht

Het gewicht van de auto speelt ook een rol bij het kopen van een sneeuwketting. Hoe zwaarder de auto, hoe meer er verwacht wordt van de sneeuwketting. Let hier ook mee op dat je bagage en personen in de auto hebt.

Vermogen

Dit principe is hetzelfde geval als het gewicht. Hoe meer vermogen een auto heeft, hoe meer er van de kettingen gevraagd wordt. Al heb je snel in de gaten als je auto veel vermogen heeft. Kijk dit wel even na bij het kopen van sneeuwkettingen. 

Montage

Het monteren van een sneeuwketting kan voor sommige mensen best wel lastig zijn. Zorg dat je dit even uitprobeert bij het kopen van sneeuwkettingen. Zorg dat je het snapt en kunt zodat je niet in de sneeuw staat en de sneeuwketting niet kunt bevestigen.

Veilig op wintersport

Hopelijk kun je nu de geschikte sneeuwketting kopen. Het is belangrijk dat je veilig op straat gaat, met name als je naar een gebied gaat waar de weersomstandigheden koud kunnen zijn. Je wilt namelijk niet dat de sneeuw jou tegenhoudt met rijden en dat je problemen ervaart terwijl je op wintersportvakantie bent. Zorg dus voor een geschikte ketting en laat je informeren door een specialist! 

iets voor jou?