Roeitrainer

De roeitrainer is één van de beste fitnessapparaten om je lichaam te trainen en vet te verbranden. Waarom is dit fitnessapparaat perfect voor thuissporters? Dit komt omdat je de mogelijkheid hebt om hier bijna alle spieren mee te trainen. Hierdoor heb jij maar één apparaat nodig om aan jouw fitnessdoelen te werken. Daarnaast kun je het zo zwaar maken als je wilt en kun je altijd zelf de intensiteit verhogen waardoor je meer calorieën verbrandt.

Dit fitnessapparaat is perfect om jouw armspieren, been- en bilspieren, rug- en schouderspieren en buikspieren te trainen in een activiteit waarbij een samenwerking van deze spieren vereist is. Ben jij benieuwd naar de 10 beste roeimachines? Check dan hier deze 10 roeimachines!

Airbike

Wil je nog intensere trainingen? Dan is een airbike het perfete fitnessapparaat voor jou. Met een airbike worden de voordelen van een hometrainer en een crosstrainer gecombineerd. Zo maak je met jouw benen een fietsbeweging en daarnaast met je armen een roei beweging. Hierdoor is de airbike (ook wel assault bike genoemd) perfect voor een full body workout.
De intensiteit van de airbike wordt gegenereerd doordat hij werkt op luchtweerstand. Dit betekent dus ook dat, hoe harder je werkt, hoe intensieve en zwaarder de oefening wordt. Ben je benieuwd welke airbike geschikt is voor jou? Dan kun je hier de airbike vergelijken!

Voordelen van roeien

Het gemak van deze fitnessapparaten is een zeer groot voordeel. Met deze apparaten kun je gemakkelijk thuis een full body workout doen met weinig kans op blessures. Daarnaast, bieden deze apparaten een low impact workout. Dit wilt zeggen dat je gewrichten minder stoten te verwerken krijgen en dat ze daarom minder belast worden. Ook, is de airbike erg geschikt voor een HIT-training. Dit zijn trainingen die bestaan uit een hoge intensiteit.

Conclusie

Waar je veel geld kunt uitgeven aan verschillende fitnessapparaten en accessoires, kun je er ook voor kiezen om een airbike of roeitrainer te kopen. Deze apparaten zijn perfect om met één oefening het hele lichaam te trainen. Hierdoor heb jij de mogelijkheid om calorieën te verbranden en bijna alle spieren te trainen met maar één oefening!

iets voor jou?